ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΟΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ - COCONUT OIL

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑ INCI: Cocos nucifera Oil


Παράγεται από την επεξεργασία της σάρκας της καρύδας..

Tο έλαιο καρύδας είναι εξαιρετικά ενυδατικό για το δέρμα γιατί περιέχει μεσαίας αλυσίδας τριγλυκερίδια που είναι φυσικά λίπη τα οποία εισχωρούν βαθιά, ενυδατώνουν και δρουν προστατευτικά ενάντια στη περιβαντολογική μόλυνση και τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης παρέχει αντιηλιακή προστασία και πιο συγκεκριμένα μας προστατεύει από το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντι-οξειδωτικά και στα φυσικά αντιβακτηριδιακά οξέα, καπριλικό και καπρικό αντίστοιχα. Η ιδιότητά του να μαλακώνει το δέρμα ενώ ταυτόχρονα το ενισχύει με αντι-οξειδωτικά το κάνει το τέλειο ενυδατικό ενάντια στη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον περιέχει βιταμίνη Ε, ένα άλλο δημοφιλές αντι-οξειδωτικό που επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος από εγκαύματα, ουλές και άλλα τραύματα.

Έχει χαρακτηριστεί σαν αρκετά επωφελές για την υγεία λόγω της περιεκτικότητάς του σε λαυρικό οξύ. Όταν υπάρχει στο σώμα, το λαυρικό οξύ μεταβάλλεται σε μονολαυρίνη, μία ουσία που είναι αρκετά τοξική για ιούς, βακτήρια, μύκητες και άλλου μικροοργανισμούς, αφού έχει τη δυνατότητα να διαβάλλει τις λιπιδικές τους μεμβράνες και ουσιαστικά να τα καταστρέφει.

Η χρήση του συνιστάται για την φροντίδα του σώματος και των μαλλιών. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος αλλά χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε σκευάσματα για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες λόγω των εξαιρετικών ενυδατικών και μαλακτικών ιδιοτήτων του. Δεν φράζει τους πόρους, και απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Είναι ελαφρύ και μη λιπαρό.

Ιδιότητες: Ενυδατικό, μαλακτικό, αντιηλιακή προστασία, αναζωογονητικό, τονωτικό, αντιοξειδωτικό.

Εφαρμογές : Μασάζ, σαπούνια, ξηρό δέρμα, ευαίσθητο δέρμα, αντιηλιακή προστασία, περιποίηση μαλλιών, περιποίηση προσώπου.

Αντενδείξεις: Ασφαλές, εκτός περιπτώσεων αλλεργίας στην καρύδα.

εργαστήριο Ναϊάς

Δημητρίου Υψηλάντου 18

Naias Soap Shop

 Βασιλέως Αλεξάνδρου 19​

Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100, Αργολίδα

(+30)  2752 110 522

(+30) 6948 827 875

var.loumakou@naias-soap.gr

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© since 2012 - εργαστήριο Ναϊάς - φυσικά, χειροποίητα σαπούνια.